Uutiset

4.8.2011
Pohjolan VALO-PC

Elokuusta 2011 alkaen saat palkitun VALO-CD:n ohjelmistot kaikkien Pohjolan Tietotekniikan Windows-tietokoneiden mukana. Pohjolan VALO-PC tietokonepaketit sisältävät ainutlaatuisen kattavan valikoiman maksuttomia tekstin- ja kuvankäsittely sekä ajanviete- ja multimediaohjelmistoja, valmiiksi asennettuna ja heti käytettävissä ilman rajoituksia.

VALO-CD sisältää runsaasti hyödyllisiä suomenkielisiä Windows-ohjelmia, kuten esim. LibreOffice ja GIMP-kuvankäsittely, joiden käyttö ei vaadi lisenssimaksujen maksamista. Lisätietoja VALO-CD projektista ja ohjelmistoista

2.5.2011
Huipputehokkaat SGI -työasemat ja palvelimet

Aiemmin nimellä Silicon Graphics tunnettu huipputehokkaiden tietokoneiden uranuurtaja SGI tekee menestyksekkään paluun Suomeen. SGI-malliston ensiesittely Suomessa 12.5.2011.

Oulussa ja Pohjois-Suomessa SGI-tietokoneet myy Pohjolan Tietotekniikka.

11.11.2010
Red Hat Enterprise Linux 6 julkaistu

Red Hat, maailman johtava avoimen lähdekoodin ratkaisujen toimittaja, on julkaissut Red Hat Enterprise Linux 6 käyttöjärjestelmän, joka asettaa uudet standardit kaupallisille avoimen lähdekoodin ohjelmistoille. Joustavia ja vaihtelevia yritysarkkitehtuureja tukeva Red hat Enterprise Linux 6 tarjoaa kokonaisvaltaisen alustan fyysisille, virtuaalisille ja pilviratkaisuille.

Red Hat Enterprise Linux 6:n uutuuksiin kuuluu mm. integroitu virtualisointi, parannuksia suorituskykyyn ja turvallisuuteen sekä edistyksellisiä virransäästöominaisuuksia. Tutustu tarkemmin.

4.11.2010
Uusia yhteistyökuvioita

Toosa.fi on täysin uudenlainen kaupallinen netti-tv, joka aloittaa koelähetykset 6.11.2010. Pohjolan Tietotekniikka toimittaa Toosalle verkkoyhteydet ja teknistä konsultointia mm. palvelinympäristöjen ja palvelutoimittajien valintaan sekä järjestelmätestaukseen liittyen.

Pohjolan Tietotekniikka jatkaa pitkäaikaista yhteistyötään Pelibunkkeri Oy:n kanssa. Uusi sopimuksemme kattaa Pelibunkkerin ja Megazone Arena Oulun vuokrattavat tietokoneet ja avoimen lähdekoodin toimistojärjestelmät v. 2011 loppuun.

1.11.2010
Integroitu virtuaalinen toimisto- ja kehitysympäristö julkaistu

Olemme tänään julkaisseet ainutlaatuisen, etenkin pienille yrityksille soveltuvan täysin virtuaalisoidun ja integroidun toimisto- ja www-kehitysratkaisun. Pohjolan Linux PC:n ja ja Red Hatin KVM-virtualisointikerroksen päälle rakennettuun Ultimate LAMP -järjestelmään sisältyy tiedosto- ja www-palvelin, Red Hat ohjelmistokehitysympäristö, virtuaalinen Ubuntu Linux-työasema, virtuaalinen Windows 7 -työasema sekä palomuurilla suojattu virtuaalinen lähiverkko.

Ultimate LAMP -tuotteeseen sisältyy myös yritystason vaatimukset täyttävät Red Hatin ja Ubuntun ylläpito- ja tukipalvelut.

6.10.2010
Integroitu virtuaalinen toimistoverkko

Olemme tänään toimittaneet asiakkaalle ensimmäisen pienille yrityksille soveltuvan täysin virtuaalisoidun ja integroidun toimisto- ja www-kehitysratkaisun. Asiakkaan toiveiden mukaan Pohjolan Linux PC:n ja KVM-virtualisointikerroksen päälle rakennettuun räätälöityyn järjestelmään sisältyy tiedosto- ja www-palvelin, 2kpl virtuaalisia Linux-työasemia, virtuaalinen Windows 7 työasema sekä palomuurilla suojattu virtuaalinen lähiverkko.

Julkaisemme 1.11.2010 tähän pilottijärjestelmään perustuvan, Red Hatin ja Ubuntun ylläpito- ja tukipalveluilla varustetun, "avaimet käteen" -tuotteen.

1.9.2010
Pohjolan Tietotekniikan uudet sivut avattu

Pohjolan Tietotekniikan uusi verkkosivusto www.pohjolantietotekniikka.fi avattiin 1.9.2010. Tervetuloa tutustumaan tarjontaamme.

14.6.2010
Laajennamme Linux-tarjontaamme

Nyt meiltä HP:n pöytätietokoneet ja kannettavat myös helppokäyttöisellä, suomenkielisellä ja ilmaisella Ubuntu Linux-käyttöjärjestelmällä varustettuna. Koneet sisältävät kaikki peruskäyttöön tarvittavat ohjelmat, kuten tekstinkäsittelyn, taulukkolaskennan, nettiselaimen, jne.

14.4.2010
Open Your World Forum netissä 27.5.2010

Opensource.com ja Open Your World Forum tuo yhteen maailman johtavat avoimen lähdekoodin toimijat. Mukana mm. Red Hat ja Wikipedia Foundation. Voit osallistua tapahtumaan selaimesi avulla toimistosta taikka missä tahansa oletkin, vaikka mukavasti kotisohvalta. Lisätietoja ja ilmoittautuminen

22.2.2010
Uusi palveluhinnasto

Nyt IT-suunnittelupalvelut asiakasystävälliseen hintaan alk. 47EUR/h. Pyydä tarjous.

4.1.2010
Avoimen lähdekoodin hyödyt yritystoiminnassa

Red Hat, maailman johtava avoimen lähdekoodin järjestelmätoimittaja, tarjoaa yritysjohtajille ja tietohallintopäälliköille koulutusta avoimen lähdekoodin hyödyntämiseksi liiketoiminnassa. 'Open Source for Business Leaders' ja 'Open Source for IT Managers' -koulutukset voidaan järjestää myös onsite-koulutuksena yrityksen tiloissa. Kysy lisää!


Red Hat Enterprise Virtualization

9.11.2009
Red Hatilta uutuus virtualisointiin

Red Hatin uusi virtualisointituote on kattava kokonaisratkaisu virtualisointiin, jolla voidaan virtualisoida sekä Red Hat että Windows-järjestelmiä. Uutuus sisältää helppokäyttöisen hallintaratkaisun sekä KVM-pohjaisen (Kernel-based Virtual Machine) virtualisointikerroksen, jota käytetään pelkästään virtualisointiin. Se tarjoaa mahdollisuuden virtualisoida korkean IO-kapasiteetin ratkaisuja alle 5% tehohäviöllä.

Virtualisointiratkaisu on Microsoftin sertifioima ja se tukee mm. Windows Server 2003, Windows Server 2008 ja Windows XP -käyttöjärjestelmiä.

Katso Red Hat Enterprise Virtualization esittelyvideo (eng.)

28.7.2009
EDAnova vaihtoi Linux-toimistoon

Olemme siirtyneet toimistossamme Linux-pohjaiseen järjestelmään. Kaikkien tietokoneiden ensijaisena käyttöjärjestelmänä on Fedora Linux tai Red Hat Enterprise Linux käyttötarpeesta riippuen. Fedora on Red Hatin tukema avoimen lähdekoodin yhteisöllinen projekti, jonka innovaatiot muodostavat Red Hat Enterprise Linuxin perustan. Järjestelmämuutoksen ansiosta ohjelmistojen luotettavuus, tehokkuus ja turvallisuus ovat parantuneet huomattavasti ja lisäksi pystymme saavuttamaan merkittäviä säästöjä ohjelmistokustannuksissa.

Tekstinkäsittelyyn, taulukkolaskentaan ja esitysgrafiikkaan käyttöjärjestelmän mukana tulee Open Office -toimisto-ohjelmapaketti, joka on Microsoft Office -tuotteiden kanssa yhteensopiva. Asennukseen kuuluu myös sähköpostiohjelma ja nettiselain sekä kovalevyn salaus, joka on yrityskäytössä erityisen tärkeää.

Merkittävimmät hyödyt saavutetaan parantuneen moniajon, intuitiivisen KDE-työpöytäratkaisun ja käyttöjärjestelmän vakauden ansiosta. Linux mahdollistaa ongelmitta useiden sovellusten samanaikaisen käytön.

Kaikissa koneissa on toissijaisena käyttöjärjestelmänä Windows XP tai Vista, joita tarvitaan Windows-pohjaisten suunnitteluohjelmistojen vuoksi. Tietoturva- ja kustannussyistä Windows-asennuksiin ei sisällytetä toimisto-ohjelmia.

13.6.2009
Fedora 11 julkaistu

Fedora-projekti on Red Hatin tukema avoimen lähdekoodin yhteisöllinen yhteistyöprojekti, jonka innovaatiot muodostavat Red Hatin avoimen lähdekoodin projektien perustan. Fedora on Linux-käyttöjärjestelmä, jota voit kopioida, jaella ja muokata vapaasti. Lue lisää ja lataa oma Fedora 11 veloituksetta Red Hatin sivulta.

20.1.2009
EDAnovasta Red Hat Partner

EDAnova on hyväksytty Red Hat Partner -kumppanuusohjelman jäseneksi. EDAnovalla on oikeus markkinoida ja myydä Red Hat -tuotteita Suomessa. Kumppanuusohjelma tarjoaa myös pääsyn Red Hatin kaupallisiin ja teknisiin koulutuksiin, sekä käyttöoikeuden dokumentti- ja ratkaisutietokantoihin. Red Hat Partner -ohjelman jäsenenä voimme palvella asiakkaitamme entistäkin paremmin.

Red Hat Enterprise Linux on johtava yrityskäyttöön suunnattu avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmä. Lisätietoja Red Hat -tuotteista osoitteesta www.redhat.com.

17.1.2009
EDAnovasta HP Developer & Solution Partner

EDAnova on hyväksytty HP:n Developer & Solution Partner Program (DSPP) -kumppanuusohjelman jäseneksi. DSPP on HP:n kansainvälinen kumppanuusohjelma itsenäisille ohjelmistotoimittajille, -kehittäjille ja asiantuntijoille.